PostNL waarschuwt voor vertraagde pakketjes

PostNL kampt momenteel met vertraging als gevolg van toegenomen drukte. Daardoor gaat het niet lukken alle pakketjes op de beloofde dag en tijd bij de consument krijgen, zo waarschuwt het bedrijf.

PostNL geeft aan dat een deel van pakketten vertraagd is door drie factoren, waarvan de eerste te maken heeft met de hitte van de laatste (en komende) dagen. Er wordt op zulke warme dagen iets meer gepauzeerd in de sorteercentra waardoor er net wat minder tijd overblijft voor het sorteren zelf. Het resultaat: kleine vertragingen.De tweede reden is een toename van het aantal bestellingen. Deze toename valt samen met de belastingteruggave van afgelopen week. Zulke pieken zijn vaak ook te zien bij bijvoorbeeld de uitkering van vakantiegeld.De derde factor is dat er in de periode voor de zomer vaak wat grotere producten besteld worden. Als voorbeeld noemt PostNL airco’s en tuinmeubelen. Deze producten nemen net wat meer ruimte in en zorgen voor vollere busjes.

PostNL laat weten dat niet alle pakketjes vertraagd zijn. De meeste pakketjes komen gewoon aan op de juiste dag, ook voor pakketjes besteld bij winkels waar “vandaag besteld = morgen in huis” geldt. Het advies is om je track&trace code te gebruiken om je pakketje te volgen. Dan hoef je in ieder geval niet thuis te blijven voor een pakketje dat misschien niet komt.


Laatste bewerking: 27 juni 2019