‘Nederlands distributiecentrum voor Zalando’

Afgelopen week schreven een aantal gerenommeerde klanten over een mogelijk nieuw distributiecentrum voor modereus Zalando. Zalando overweegt een nieuw distributiecentrum in Nederland of België te plaatsen, om deze landen beter te kunnen bedienen. Waar de voorkeur eerst uit leek te gaan naar Wallonië, zou Zalando nu toch gaan kiezen voor Nederland als nieuwe plaats voor het distributiecentrum. Vooral Limburg was volgens ingewijden een serieuze optie. Mocht dat plan doorgaan dan betekent dat dat Zalando daarmee ook 24uursbezorging in Nederland kan gaan aanbieden.

Ook nu biedt Zalando een soort “vandaag besteld morgen in huis” constructie voor mensen die echt niet kunnen wachten in samenwerking met DHL. Deze zogeheten Express levering kost je wel €9.95 en je dient voor 15:00 te bestellen, indien je je product binnen 1 werkdag bezorgd wil hebben. Waarom al om 15:00? Omdat ze momenteel nog geen distributiecentrum dichtbij genoeg hebben om sneller te kunnen leveren. Voor ons Nederlanders hopen dat ze daarmee opschieten dus.

Zolang de plannen echter niet concreet zijn, is het wellicht een idee om op de kledingpagina of schoenenpagina rond te neuzen naar modewebwinkels met (gratis) 24uurslevering.


Laatste bewerking: 14 maart 2018