Black Friday & Cyber Monday 2018

Vorig jaar hebben we tijdens Black Friday & Cyber Monday een aantal deals op een rijtje gezet voor jullie. Dit jaar zullen we dat weer gaan doen, maar willen we ook een nieuwe website met jullie delen: Cybermonday.nl. Op Cybermonday.nl vind je de beste deals gedurendende Black Friday & Cyber Monday en een handig overzicht van alle deelnemende webshops. Ook hebben we voor populaire producten, zoals macbooks en televisies de beste deals op een rijtje gezet. Black Friday & Cyber Monday worden steeds populairder, maar niet iedereen kent deze kortingsdagen nog.

Wat is Black Friday nou eigenlijk?

Black Friday is de dag na Thanksgiving day, een bekende feestdag in de VS die jaarlijks op een donderdag valt. Veel mensen zijn een lang weekend vrij na thanksgiving day en doen op Black Friday grootse inkopen voor Kerst. Om mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met hoge kortingen. Soms blijft het daar niet bij en hebben winkels bijzondere acties zoals vervroegde openingstijden, waar soms het nodige duw- en trekwerk plaats vindt. Omdat tijdens Black Friday ontzettend veel verkocht wordt, wordt ook wel eens gezegd dat het de dag is waarop retailers voor het eerst zwarte cijfers schrijven oftewel winst maken.

En Cyber Monday dan?

Cyber Monday is ook in Amerika ontstaan en is het digitale antwoord op Black Friday bedacht door een aantal slimme marketeers in 2005. Toen was online shoppen nog niet heel bekend, maar dat is inmiddels wel anders. Cyber Monday is dan ook de dag waarop online winkels flinke kortingen geven. In 2016 was Cyber Monday in Amerika goed voor een recordomzet van maar liefst 3,45 miljard dollar. Ook in Nederland wint Cyber Monday aan terrein: inmiddels geven meer dan 120 webwinkels hoge kortingen op Cyber Monday. Verder heeft de Nederlandse variant van Amazon.de dit jaar Cyber Monday Week. Door de term “Cyber” denken mensen wel eens dat Cyber Monday alleen voor elektronicawinkels bedoeld is, maar dat klopt niet. Alle soorten webwinkels doen mee, van kleding en schoenen tot elektronica en speelgoed.

PS. Zoals je misschien al wel opgevallen is, lijkt de layout van cybermonday.nl nog al op die van vandaagbesteldmorgeninhuis.nl. Dat komt omdat we hetzelfde (zij het enigszins aangepaste) thema gebruiken voor beide websites. We krijgen geregeld te horen dat de websites lekker overzichtelijk zijn zo, maar mocht je tips hebben voor verbetering dan horen we het graag uiteraard!


Laatste bewerking: 14 november 2018